אנימציות רפואיות – Medical Animations – על מה לי ולמה?
ישנן דרכים רבות להעביר מסרים לאנשים אחרים. תוכלו לעשות זאת בדיבור, בתנועות, תוך שימוש בעזרים שונים כגון מצגות ובובות ולעיתים כל שנדרש הוא מבט בלבד. לא כל הדרכים הללו יעילות דיין, ומצדיקות את השימוש בהן. בשורות הבאות תמצאו מעט מידע על דרך אחת, שאין חולק על התועלת שניתן להפיק ממנה.
Medical Animations, או בעברית – אנימציות רפואיות
סביר כי אם הנכם מרצים, מורים או מדריכים בתחום הרפואה, יזמים ומפתחים מוצרים רפואיים או אנשים שפשוט עוסקים במקצוע, נתקלתם זה מכבר באנימציות רפואיות למיניהן. אכן, מדובר באותם הסרטונים הקצרים (עד מספר דקות בדרך כלל), בהם עושים מגוון שימושים, בין אם מדובר בהדרכות, בהטמעת מוצרים, בגיוס הון לפיתוח וכדומה. אופיין של האנימציות הללו, medical animations הוא שמן הלועזי, מאפשר למציג להעביר את המסר הרצוי אל קהל היעד ביעילות ובמהירות. הסרטונים הללו תופסים את עיניו ומפתחים את סקרנותו של הצופה. זאת, על ידי העברת מידע אינפורמטיבי ושיווקי בדרך ציורית, ולעיתים משעשעת, אשר מקלה על הבנת המסר, הפנמתו והטמעתו בזיכרון. חברות דוגמת Virtual-Point, אשר עוסקות בהפקת medical animations, כפי שקראנו להן, ניחנו במומחיות, בניסיון ובידע הרב הדרוש לשם מיצוי התועלת שניתן להפיק מאלו.
כיצד מפיקים את האנימציות הרפואיות?
ובכן ראשית, צריכה להיות מטרה מוגדרת לסרטון העתיד להיווצר. אפשר שיהיה מדובר בהצגת מוצר חדש שנכנס לשוק, הדרכה לביצוע פרוצדורה רפואית מסוימת ועוד. לאחר מכן, בשיתוף המפיקים המקצועיים כמובן, כותבים תסריט עליו תהיה מבוססת האנימציה, בהתאם למטרתה ולקהל היעד שלה. חומרים גרפיים נאספים והקונספט הגרפי, המיוחד לכל אנימציה, מעוצב. באם קיים רצון לשלב תמונות סטילס או קטעי וידאו, מצלמים אותם. בשלב הבא יוצרים ועורכים את האנימציה עצמה, אשר כיום תהיה לרוב תלת ממדית. מלבישים סאונד ואפקטים מיוחדים וממירים את הסרטון (באם יש בכך צורך) לפורמט הרצוי. תהליך של הפקת אנימציות רפואיות, medical animations באנגלית כזכור, גמיש מבחינת זמנים. אפשר שיערך מספר שבועות ולעיתים אף מספר חודשים, כתלות באופי הסרטון ובדרישות המזמין.